De geboorte van een wees

Wees_Boek

Een verrassende en herkenbare roman over wat het betekent om je ouders te verliezen.
Marieke heeft een man, kinderen, een leuke baan en ze verhuist naar een koophuis dat naar haar smaak wordt verbouwd. Maar juist nu speelt de plotselinge dood van haar vader een grote rol en het besef dat ze, nu haar moeder ongeneeslijk ziek is, binnenkort wees zal zijn treft haar als een mokerslag.

Maaike Gerritsen schrijft herkenbaar en met scherpe en humoristische pen over het contrast tussen leven en dood, tussen levenslust en depressie, maar vooral over de stress en tijdnood in een samenleving waarin we alles willen en soms onszelf daardoor verliezen.

De pers over De geboorte van een wees:

‘Een prachtig, sterk geschreven debuut met ontroerende en zeer herkenbare elementen.’ Margriet
‘Een zelfverzekerd debuut.’ Red
‘Aangenaam en vlot geschreven.’ ****  De Telegraaf

‘Dit is een boek om in één keer uit te lezen en afwisselend bij te lachen en te huilen. Het is nu al uitkijken naar de opvolger! ‘ Cultuurbewust.nl 
‘In die zin is De geboorte van een wees ook een document van de huidige tijd, waarin we onszelf makkelijk voorbij rennen door een onmogelijke combinatie van werk en zorgtaken.’  8weekly.nl 

De geboorte van een wees is genomineerd voor De bronzen uil. De debutantenprijs van de stichting ‘Het betere boek’ werd op 8 oktober in Gent uitgereikt.

Blog