Geen vibrator

Ik had een nieuwe vibrator nodig. Mijn oude was versleten, ik vond de kleur niet mooi meer en zo nog wat. Krap bij kas dus Marktplaats rondstruinen. Snel een mooie gevonden voor een goede prijs. Je hebt tegenwoordig de mogelijkheid ‘gelijk oversteken.’ Dat betekent dat je pas betaalt als je ontvangt, wat me wel zo veilig leek. De verkoopster moest er even aan wennen maar ging toen akkoord en verstuurde het pakket. Via PostNL las ik dat de vibrator de volgende dag tussen 11.20 en 13.20 bij mij werd aangeboden en ook daar was ik blij mee want het was op een zaterdag: op boodschappen doen na kón ik thuisblijven. Alles een fluitje van een cent.

De volgende dag besloot ik vroeg op te staan om eten te kopen. Een beetje zenuwachtig was ik wel, want de hele familie zou ’s avonds komen voor de surprise-avond. Het was een hoop wat ik in mijn karretje moest gooien en ik had maar een uur. Allemaal gelukt. Om 11.00 uur – ik checkte mijn telefoon- opende ik met een gerust hart de voordeur.

Er lag een briefje op de mat. ‘We hebben je gemist’. Ik controleerde of de tijd op mijn telefoon correspondeerde met de klok in de woonkamer, wat zo was. Toen las ik het briefje opnieuw. Er stond: ‘Niets ingevuld? Ga dan naar postnl.nl/nietthuis en gebruik je niet-thuiscode.’ Ik tikte de code in, las en knarste mijn tanden. De bezorger had om 10.45 bij mij aangebeld en trof me niet thuis, stond er. 10.45: maar liefst vijfendertig minuten eerder dan de Track & Trace tijd. Adem in, adem uit: ik moest en zou mijn vibrator zo snel mogelijk hebben dus volgde ik opnieuw braaf de aanwijzingen van PostNL op. Ik kon kiezen tussen bezorgen maandag t/m vrijdag in de ochtend óf een afhaallocatie. Zoals de meeste mensen werk ik doordeweeks en ook bij ‘afhaallocatie’ fronste ik mijn wenkbrauwen: die dichtbij mijn huis stond er niet bij. Ik koos uit winkels waar ik nog nooit was geweest in straten en buurten die ik niet kende. Toen dat was gefixt en ik van PostNL een vriendelijke bevestiging kreeg dat ik het pakketje op maandag rond 15.00 waarschijnlijk al kon ophalen, had ik diep kunnen zuchten en het erbij kunnen laten, maar dat deed ik niet.

In plaats daarvan besloot ik een klacht te deponeren bij PostNL over het feit dat de vibrator te vroeg bezorgd was. Daarvoor moest ik eerst een account aanmaken en een wachtwoord verzinnen. Kiezen is niet mijn sterkste kant. Bij Service en Contact koos ik uiteindelijk ‘Probleem of klacht’ uit een menu van negentien. Bij Probleem of Klacht koos ik ‘klacht over bezorger’ uit twaalf.Vervolgens las ik vier mogelijke klachten waar PostNL zich bij voorbaat al voor verontschuldigde. De bezorger bezorgt vóór de afgesproken tijd stond er helaas niet bij. Ik drukte op de knop eronder: ‘klacht indienen.’ Daarna volgden er weer eindeloos veel mogelijke klachten die ik niet had, met daaronder het vrolijke bericht dat ik contact kon opnemen want; ‘onze collega’s zijn 24/7 bereikbaar’. Ik moest vervolgens kiezen uit chatten of bellen en koos het tweede want dat zou vast het snelste gaan. Eerst moest ik daarvoor nog wat vragen beantwoorden op de chat waaronder de vraag: ‘omschrijf uw probleem’. De computer begreep mijn woorden niet en vroeg mij weer te kiezen uit mogelijkheden die beslist níet mijn probleem omschreven waarop ik alsnog besloot te kiezen voor chatten. Helaas, ook daar moest ik eerst al die vragen beantwoorden, wat ik dan maar weer deed. Vervolgens was het wachten geblazen want: ‘Alle medewerkers zijn bezet; het is momenteel erg druk.’ Ik durfde niet even weg te lopen; je zal zien dat ik dan net wel aan de beurt zou zijn. Uiteindelijk verschenen er letters op het scherm. ‘Mercedes biedt namens PostNL haar excuses aan en zal de bezorger laten weten dat dit geen goede gang van zaken is.’ Case closed. De boodschappen stonden verloren bij de deur. Het ijs was gesmolten, de kat had zich tegoed gedaan aan de kaas.

Inmiddels is het maandagavond. Ik heb de vibrator nog altijd niet. Ik kon hem op de afhaallocatie afhalen vandaag vanaf 9.15 zo vermeldde de website van PostNL. Eronder stonden de openingstijden van de winkel. Op maandag van 13.00 tot 18.00: lezen kan ik gelukkig wel. Na mijn werk fietste ik erlangs. Het zal rond 16.30 zijn geweest. Een winkel met grijs rolluik ervoor tussen een -open- slagerij en een -open- dameskledingzaak. Bordje naast het rolluik: Op maandag gesloten.

 

Ik heb over één ding gelogen: de vibrator is een skijack. De rest is waar.

Geplaatst in Blog